Yeoju Residence / YKH Associates

first_imgArchDaily Save this picture!© Dongwook Jung+ 39Curated by Hana Abdel Share Photographs:  Dongwook Jung, Jeongkyu Lee Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses•Yeoju-gun, South Korea Area:  357 m² Year Completion year of this architecture project 2017 SM TEC “COPY” Mechanical Engineering: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935203/yeoju-residence-ykh-associates Clipboard Projects Manufacturers: American Standard, KCC, Kohler, Agglotech, Armony Cucine, B&P, FILOBE, Olivari Marbella, Schneider Artec, Solado Oak Niere Electrical Engineering: Yeoju Residence / YKH AssociatesSave this projectSaveYeoju Residence / YKH Associates Photographs Yeoju Residence / YKH Associates Houses “COPY” Harmony Engineering Architect In Charge:Tae Sun HongDesign Team:Soyeon Kim, Daejung SangConstruction:Donghoon DOSCity:Yeoju-gunCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Dongwook JungRecommended ProductsRenders / 3D AnimationEnscape3D Real-Time Rendering SoftwareRenders / 3D AnimationVectorworksVectorworks ArchitectEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorText description provided by the architects. This three-story retreat house is located in Yeoju, a suburban city of Seoul, and was designed for a successful scientist and CEO of the famed company. The tract of land is large, but had a comparatively small buildable area. The site sits on a hillside, which is surrounded by nature and beautiful scenery. Accordingly, the owner particularly sought to have a more open and spacious living/kitchen area. The required program zones are set to being more private as you go farther upward:  a family interactive zone on the 1st floor, with the private zones on the 2nd and 3rd floor. The design was initiated by juxtaposing all living spaces linearly in an east-west direction to obtain a good amount of sunlight and the best views for every individual space.Save this picture!© Jeongkyu LeeSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Jeongkyu LeeIn response to the owner’s requests, the design was developed with a geometrical composition by utilizing two-dimensional walls and three-dimensional volumes to interact, to accommodate, and to be flexible; yet ambiguous spaces blur demarcated boundaries of each space and to obtain a more spacious living environment. On the first floor, the outdoor decks are placed on the north and south sides of the living/dining room area for more spacious and interactive space.  An interesting concept was introduced during the process.  Instead of placing a garage space on the side of a marginal space with a blocked view, the garage space was intervened into two discrete zones: the living room area and the guest bedroom suite.Save this picture!© Jeongkyu LeeThus, the garage space became one of the dominant spaces and corridors to experience the view of the river.  Sliding and pivot doors to enclose the garage can be opened for the fantastic vista when the area functions as a porch and garden. The interplay of immaterial lines created sectors and walls to distinguish space.  These were shifted from their original position and helped to redefine the living spaces. Intersecting walls of the axis were extended beyond their boundaries.  The walls are punctured to blur the boundary between indoor and outdoor space for the extensive view, with an extended and active living room area.  These continuous lines of walls extend to the other side and create a private garden for the family.Save this picture!© Jeongkyu LeeSave this picture!North elevationSave this picture!East elevationSave this picture!© Dongwook JungThese fundamental architecture languages are built up in vertical layers and translate to satisfy functional use:  The axis of walls on the 1st floor became datum lines to enclose and create the volumes for private spaces on the 2nd and 3rd floor. The volumes of space are stacked on top of extended walls. On the 2nd floor, two bedrooms, the family room, and the master bedroom are designed with individual private terraces. As with the 1st-floor living room area, scenes of nature were captured and projected into individual bedrooms to enhance the advantage of the site location. The owner’s private library and spa were designed on the 3rd floor, with natural light drawn on curved spaces to designate a quiet and completely private space for contemplation and tranquility.Save this picture!© Dongwook JungExterior materials were clad with a special form of artificial lime stones (Agglotech architectural terrazzo) that are protected against pollution and sunlight. Materials for extended walls on the 1st floor are in the same material but different color and texture. The use of exterior materials was minimized to emphasize the spatial elements. For maintenance cost savings, a sustainable design was adapted not only by the house having a south-facing and outdoor grass roof, but also by using geothermal energy.  Save this picture!© Dongwook JungProject gallerySee allShow lessYongjiang Experimental School / DC AllianceSelected ProjectsOOZOORO1216 / EUS+ARCHITECTSSelected Projects Share CopyAbout this officeYKH AssociatesOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesYeoju-gunOn FacebookSouth KoreaPublished on March 11, 2020Cite: “Yeoju Residence / YKH Associates” 10 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Structural Engineering: Architects: YKH Associates Area Area of this architecture project South Korea Year:  Samyoung ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935203/yeoju-residence-ykh-associates Clipboardlast_img

Tagged: Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *